Site icon Centre Tarraconense

Qui som?

Qui som?

El Centre Tarraconense El Seminari, ubicat a la Part Alta de la ciutat de Tarragona al costat de la Catedral, del Palau Arquebisbal i del Museu Diocesà.

Se situa a l’Acròpoli de Tarragona formant part del conjunt històric d’aquesta ciutat, reconegut per la Unesco l’any 2000.

El Seminari forma part de la historia viva de la ciutat de Tarragona, fundat el 1569 pel cardenal arquebisbe Gaspar Cervantes de Gaeta en aplicació del Concili de Trento. Des de l’any 1968 el seminari Major es va traslladar a Barcelona perquè els seminaristes poguessin estudiar a la Facultat de Teologia, i així continua en l’actualitat.

Al 2014 es fa una reforma integral per tal de millorar i modernitzar les instal·lacions donant acollida a esdeveniments de tota mena i obrir així aquests patrimoni a la ciutat i a la societat.

CLAUSTRE
DE SANT PAU

La capella de Sant Pau recorda l’antiga tradició medieval de la vinguda de l’apòstol dels gentils a la ciutat de Tàrraco. La pedra sobre la qual, durant el segle XIII, es va bastir evoca també la fermesa de Crist, la roca sobre la qual s’edifica la nostra fe.

L’Església que pelegrina a Tarragona es fonamenta en la predicació apostòlica i arrela en el testimoni martirial de sant Fructuós, bisbe, i sant Auguri i sant Eulogi, diaques.

Exit mobile version