Dr. Francesc Torralba als educadors: «La nostra tasca és construir persones i transformar la societat»

El filòsof i teòleg, Dr. Francesc Torralba, va impartir una conferència als professors i mestres de Religió Catòlica de l’arxidiòcesi sobre la finalitat de la pràctica educativa. L’acte, organitzat per la Delegació diocesana d’Ensenyament, va tenir lloc el dia 12 de maig, al Centre Tarraconense El Seminari.

Després de la presentació del ponent a càrrec de Mn. Norbert Miracle, delegat diocesà d’Ensenyament, el Dr. Torralba va basar la seva intervenció en reflexions del Papa Francesc a la comunitat educativa argentina, quan era arquebisbe i cardenal de Buenos Aires. «Perquè un ésser humà esdevingui educador cal que doni allò que ha après i tingui el desig i la voluntat de donar-ho», va emfatitzar. «La nostra finalitat com a educadors», –va dir dirigint-se als professors de religió–, «és construir persones i transformar la societat.» «Sense una donació mútua per part de l’educador i l’educand és impossible que hi hagi pràctica educativa.» Torralba també va destacar, en paraules del P. Manyanet, que la paciència és la virtut bàsica de tot educador.

El professor Torralba va insistir en què un bon educador ha de detectar els talents dels seus educands i potenciar-los. «El talent treballat dóna molts fruits», va cloure.

FrancescTorralba_015  FrancescTorralba_006