Site icon Centre Tarraconense

Propostes

Propostes

Espais multifuncionals

Ruta dels primers cristians

La ciutat de Tarragona i la seva església diocesana us conviden a conèixer aquest magnífic patrimoni i a seguir les petjades dels nostres màrtirs com els sants Fructuós, bisbe, i Auguri i Eulogi, diaques cremats l’any 259 a l’Amfiteatre romà de Tarragona. Un itinerari que comença a la capella de Sant Pau i va recorrent la capella de Sant Fructuós de la Catedral de Tarragona, la Torre del Pretori i volta llarga, l’Amfiteatre, el camí cap al Cementiri, l’àrea funerària del Francolí per acabar, a la vil·la romana de Centcelles, al municipi de Constantí.

Catedral de Tarragona

La Catedral fou consagrada l’any 1331, sent arquebisbe de Tarragona i Patriarca d’Alexandria, l’Infant Joan d’Aragó. És considerada, per la seva grandiositat i solidesa, la primera catedral de Catalunya. Les seves naus allotgen, entre els contraforts, capelles que mostren l’evolució arquitectònica i estilística del recinte catedralici.

Museu Diocesà

L’any 1914 l’arquebisbe Antolín López Pelàez va fundar el Museu Diocesà, instal·lat a l’inici en unes dependències del sector NE del claustre de la Catedral, amb obres d’art religiós de diverses procedències i amb donacions fetes pel mateix arquebisbe López Pelàez, el capítol catedralici, les parròquies de la diòcesi, congregacions religioses i persones particulars, així com també amb l’adquisició i compra d’altres béns. Els fons foren enriquits al llarg de les prelatures posteriors.

L’accés del públic a les sales del Museu es fa de forma conjunta amb el conjunt catedralici. Així s’origina una mena de modest ecosistema museístic, amb el qual l’arqueologia i les arts s’incorporen al paisatge viu de la Catedral, el claustre i els jardins.

Museu bíblic

El Museu Bíblic Tarraconense fundat l’any 1930 es troba emplaçat a la Casa dels Concilis al costat de la Catedral. El visitant pot gaudir d’una rica col·lecció de materials arqueològics, literaris, artístics i didàctics que l’aproparan al fascinant món de la cultura judeocristiana.

Ruta
del cister

La Ruta del Cister és una expressió que identifica un territori concret format per les comarques de l’Alt Camp, la Conca de Barberà i l’Urgell i els seus seixanta-cinc municipis.

Els tres monestirs cistercens, Santes Creus, Poblet i Vallbona de les Monges són l’esquer de La Ruta del Cister però aquesta marca va més enllà dels monestirs, de la seva monumentalitat i sobrietat, ja que descobreix unes comarques amb tradicions pròpies i una gran riquesa en tots els àmbits.

Catalonia sacra

Catalonia Sacra (CS) és un projecte conjunt dels 10 bisbats amb seu a Catalunya creat l’any 2012 amb la voluntat de dinamitzar el patrimoni cultural de l’Església. Les seves línies de treball es basen en tres objectius: oferir formació i informació sobre el patrimoni cultural d’arrel religiosa, generar activitats per a la millora del seu coneixement, i iniciar una dinàmica turística que permeti generar activitat econòmica per al seu manteniment.

Oficina de turisme

Serveis:
  •  Atenció al turista i visitant
  •  Informació turística i cultural de Tarragona
  •  Entrega gratuïta de mapes i fulletons
  •  Consulta d’horaris de trens i autobusos
Exit mobile version