Presentat el llibre ‘Tarraco christiana ciuitas’, una reflexió interdisciplinar sobre el patrimoni paleocristià a Tarragona

La sala d’actes del Centre Tarraconense El Seminari va acollir, el dijous 4 d’abril, la presentació del llibre «Tarraco christiana ciuitas» a càrrec del Dr. Joaquín Ruiz de Arbulo, catedràtic de la Universitat Rovira i Virgili (URV) i investigador de l’Institut Català d’Arqueologia Clàssica (ICAC) qui va definir l’obra com un «llibre de llibres amb dotze capítols de gran importància i un resultat magnífic.»

Es tracta d’una obra que recull les ponències del curs «Història i Arqueologia cristiana de Tarraco» organitzat conjuntament per l’Institut Superior de Ciències Religioses Sant Fructuós (INSAF), el Museu Bíblic Tarraconense i l’ICAC l’any 2010 que esdevé una reflexió interdisciplinar que afronta la complexitat històrica dels processos que van causar la fi del món clàssic tot preludiant l’etapa medieval. També s’hi detalla l’evolució historiogràfica de l’arqueologia cristiana, incloent les últimes novetats i exposant els objectius futurs de la recerca.tarraco christiana 2

L’acte, presidit pel Sr. Arquebisbe, Mons. Jaume Pujol, va comptar amb la presència de la tinent de Cultura de l’Ajuntament de Tarragona, Carme Crespo; el vicerector de Política Acadèmica i Investigació de la URV, el Dr. Josep Manel Ricart Pla; el vicedirector de l’INSAF, Mn. Rafael Serra; la directora del Centre Tarraconense El Seminari, Marisa Jiménez; i els editors del llibre Josep M. Macias i Andreu Muñoz.

Un dels editors del llibre, Josep M. Macias, va explicar que amb aquesta obra s’han unit tres camps destacats com són la recerca, la docència i la socialització. «Una bona eina sobre el món paleocristià de Tarragona que entrarà d’aquí poc a formar part de l’intercanvi bibliotecari amb tres-cents centres i d’aquí a un any l’ICAC ho penjarà de manera gratuïta a Internet», va dir Macias.

Com a cloenda de l’acte el Sr. Arquebisbe va encoratjar a què iniciatives com aquesta continuïn a favor de la nostra societat i la nostra Església.