Presentació del llibre ‘Museu Diocesà de Tarragona. Pintura Gòtica’

«Un catàleg amb 34 obres de pintura gòtica amb un contingut rigorós i alhora divulgatiu». D’aquesta manera definia la Dra. Sofia Mata, conservadora del Museu Diocesà de Tarragona (MDT), i autora dels textos, el nou llibre Museu Diocesà de Tarragona. Pintura Gòtica (Ed. Escua) presentat el dimecres 19 de desembre a l’aula Santa Tecla del Centre Tarraconense El Seminari.

L’acte, presidit pel Sr. Arquebisbe, va comptar amb la presència del president de la Diputació de Tarragona, el Sr. Josep Poblet; el director del Museu Diocesà, Mons. Miquel Barbarà; la Dra. Sofia Mata i la Dra. Rosa Ricomà, directora del Museu d’Art Modern de Tarragona, qui va ser l’encarregada de presentar el catàleg.

El primer torn de paraula va ser per Mn. Barbarà qui va destacar que el catàleg és un projecte materialitzat amb peces procedents de la Catedral de Tarragona i d’altres llocs de culte de l’arxidiòcesi. També va anunciar que el MDT es prepara pel seu primer centenari, l’any 2014.pinacotecagotica_016

En la seva presentació, la Dra. Ricomà, després d’oferir un recorregut de les diverses etapes del Museu Diocesà d’ençà els seus orígens va destacar el gran impacte visual del catàleg que conté una de les imatges més belles de Sant Pau i Santa Tecla a la portada. Trenta-quatre obres de caràcter religiós, amb textos en tres idiomes que fan accessible el contingut a l’ampli públic. També cal destacar el gran treball fotogràfic dels quatre fotògrafs que hi han participat: Carles Aymerich, Ramon Cornadó, Joan Farré i Santiago Grimau.

Per la seva banda, el president de la Diputació va qualificar l’obra de concisa, meticulosa i rigorosa. «La col·lecció és la principal protagonista però el llibre té un gran mèrit perquè la posa a l’abast de tothom», va explicar.

El Sr. Arquebisbe va concloure l’acte felicitant a tots aquells que han col·laborat i fet possible la publicació d’aquest catàleg. Mons. Jaume Pujol va destacar el gran valor d’aquestes pintures, «on molta gent segurament que haurà pregat davant d’elles. Són una veritable catequesi.»