Inaugurada l’exposició «Introspecció» de l’artista tarragoní Jaume Queralt

El vestíbul i els claustres de Sant Pau i Sagrat Cor del Centre acullen l’itinerari expositiu format per quaranta-cinc obres.

L’exposició «Introspecció», inaugurada el dijous, dia 28 de maig, recull l’evolució de l’artista tarragoní, Jaume Queralt (Tarragona, 1949), des dels seus inicis figuratius, passant per etapes expressionistes fins arribar al món de l’abstracció. La mostra intenta recollir mitjançant línies argumentals i fruit d’exercicis reflexius d’investigació madurs a nivell intern, diverses formes d’entendre el psique i la condició humana.

El vestíbul del Centre acull l’obra més realista i abstracta, mentre que al claustre de Sant Pau hi ha l’obra de les primeres etapes artístiques de l’autor i al claustre del Sagrat Cor s’hi estableix el treball més contemporani i creatiu de l’artista.

L’acte d’inauguració, presidit per l’arquebisbe de Tarragona, Mons. Jaume Pujol, va comptar amb l’assistència del vicepresident de la Diputació de Tarragona, Sr. Albert Vallvé; del director de Serveis Territorials de Cultura de la Generalitat a Tarragona, Sr. Jordi Agràs, el qual va manifestar que el país té un deute amb artistes com ell; de la directora del Centre Tarraconense El Seminari, Sra. Marisa Jiménez; el delegat diocesà per al patrimoni artístic i documental i l’art sacre, Dr. Antonio P. Martínez; i el catedràtic de Filosofia, Dr. Antonio Piqué.

L’exposició, comissariada per offgallery, es podrà visitar al Centre fins el dia 28 de juny.

L’obra de Jaume Queralt té presència de manera permanent en diferents punts de l’arxidiòcesi com ara l’ermita de Puigcerver, amb l’Ecce Homo, i el mural dels miracles de Sant Antoni de Pàdua a l’ermita de Sant Antoni d’Alforja.