IV Trobada de mestres i professors de les escoles diocesanes a Tarragona

Un any més, els educadors de les sis escoles de titularitat diocesana han compartit una jornada de convivència i formació al Centre Tarraconense.

L’acte, que tingut lloc aquest dimarts dia 19 de maig, s’ha iniciat amb unes paraules de benvinguda per part del Sr. Francesc Ortiz, director de la Fundació Sant Fructuós, entitat que gestiona aquestes escoles. Ortiz ha destacat els diferents projectes que es desenvolupen als centres, el treball en xarxa de les escoles i els seus valors: els projectes Encaix i Cim a les etapes d’infantil i primària, respectivament. Són models pedagògics exclusius de les escoles diocesanes basats en el desenvolupament de les «Intel·ligències Múltiples» dels seus alumnes.

Especial menció s’ha fet a l’ESIT (Estudis Superiors Internacional Tarraconense), una nova institució educativa diocesana que començarà el curs vinent amb el cicle formatiu de grau superior de Comerç Internacional a les aules del Centre Tarraconense.

CFYd32VVEAAHmmL   CFYd32KUkAE0l5p

Tot seguit, José Ramón Ayllón, professor i escriptor d’assajos d’educació i novel·les per a joves, ha pronunciat una conferència sota el nom «10 claus de l’educació» on ha destacat la importància dels sentiments, la família, el concepte d’autoritat, el saber escoltar, la gestió del plaer, l’esforç i el bon humor entre d’altres característiques per a la formació de persones equilibrades i felices.

L’acte ha comptat amb l’assistència de la directora dels Serveis Territorials d’Ensenyament a Tarragona, Sra. M. Àngels González i diversos representants dels ajuntaments on hi són presents les escoles diocesanes.

Les sis escoles diocesanes de l’arxidiòcesi són: el Col·legi Sant Pau de Reus, el Col·legi Sant Pau Apòstol de Tarragona i l’escola Joan XXIII al barri de Bonavista de Tarragona, el Col·legi Mare de Déu de la Serra i el Centre d’educació especial Tilmar a Montblanc, i el Col·legi Sant Rafael a la Selva del Camp.