Inaugurada l’exposició fotogràfica «Cristians perseguits al s. XXI»

A través de vint-i-cinc fotografies realitzades per la fundació pontifícia Ajuda a l’Església Necessitada (AIN) es pot posar rostre als cristians que avui dia són perseguits per raó de la seva fe a països com l’Índia, Egipte, Iraq, Nigèria o el Iemen, entre molts altres. L’exposició pretén donar a conèixer una realitat molt desconeguda: la manca de llibertat religiosa avui, especialment envers els cristians.

web ct 5
 
«S’estima que arreu del món hi ha més de tres-cents milions de cristians perseguits», va explicar Mónica García, una de les col•laboradores de la fundació, en l’acte d’inauguració presidit pel Sr. Arquebisbe el dia 15 de gener al Centre Tarraconense El Seminari.

Seguidament, el director d’Ajuda a l’Església Necessitada a Espanya, Javier Menéndez, va explicar que el fonament de la persecució religiosa està en veure l’altra creença com una amenaça. «Un 75% de les persones perseguides per raó de fe al món són cristians. Els atacs a símbols, llocs de culte i els pastors cristians són continus països com la Xina, Corea del Nord, Vietnam o Iran, entre d’altres.» Menéndez va subratllar el radicalisme islàmic i nacionalista com a principals focus de violència. Malgrat tot, els cristians perseguits –va apuntar– «valoren molt la pregària, tenen una fe alegre i compromesa, no se senten avergonyits per les seves creences i estan disposats a morir, si calgués, per la seva fe.»

web ct 1

Ajuda a l’Església Necessitada és una fundació pontifícia fundada l’any 1947 pel monjo holandès Werenfried Van Straaten de l’orde de sant Norbert. Al finalitzar la Segona Guerra Mundial va sentir la necessitat de reconstruir no solament les ciutats sinó també el cor de les persones, tasca que avui continua fent aquesta Fundació.

web ct 4

L’exposició, que per primer cop s’exposa a una ciutat catalana, es pot visitar fins el dia 31 de gener al vestíbul del Centre Tarraconense El Seminari (c/ sant Pau 4, Tarragona). Tots aquells grups, parròquies i escoles que desitgin fer una visita guiada per l’exposició cal que ho concertin a través del correu electrònic info@ctarraconense.cat