Turisme Religiós

Catalònia Sacra


Catalònia Sacra és una iniciativa de les diòcesis amb seu a Catalunya. El seu propòsit és donar a conèixer el patrimoni arquitectònic i artístic vinculat a l’Església Catòlica i facilitar-ne l’accés. Aquest patrimoni, que representa una altíssima proporció de la riquesa patrimonial del territori, és el resultat de dos mil anys d’íntima vinculació entre el cristianisme i la cultura, la identitat i l’espiritualitat del nostre país.

http://www.cataloniasacra.cat 

Ruta del Cister

La Ruta del Cister és una expressió que identifica un territori concret format per les comarques de l’Alt Camp, la Conca de Barberà i l’Urgell i els seus seixanta-cinc municipis.

El seu nom es deu al fet que el patrimoni artístic i cultural de cadascuna d’aquestes comarques té un monestir cistercenc: Santes Creus, Poblet i Vallbona de les Monges. Els tres monestirs cistercens són l’esquer de La Ruta del Cister però aquesta marca va més enllà dels monestirs, de la seva monumentalitat i sobrietat, ja que descobreix unes comarques amb tradicions pròpies, una riquea de paisatges…

http://www.larutadelcister.info/es/

Ruta dels primers cristians

 

ruta primers cristians

La ciutat de Tarragona i la seva església diocesana us conviden a conèixer aquest magnífic patrimoni i a seguir les petjades dels nostres màrtirs com els sants Fructuós, bisbe, i Auguri i Eulogi, diaques cremats l’any 259 a l’Amfiteatre romà de Tarragona. Un itinerari que comença a la capella de Sant Pau i va recorrent la capella de Sant Fructuós de la Catedral de Tarragona, la Torre del Pretori i volta llarga, l’Amfiteatre, el camí cap al Cementiri, l’àrea funerària del Francolí per acabar, a la vil·la romana de Centcelles, al municipi de Constantí.

Descarrega’t l’arxiu PDF de la Ruta

Museu Bíblic Tarraconense


Un dels objectius del Museu Bíblic Tarraconense és ser un instrument pedagògic que ajudi el públic a emmarcar històricament i culturalment les Sagrades Escriptures així com també ajudar a descobrir la influència que la Bíblia ha exercit sobre la cultura i el pensament universal, i en particular sobre la nostra realitat occidental.

El seu emplaçament, proper al call jueu, el pot convertir en instrument útil per a la iniciació a la història del judaisme i el cristianisme i en centre per a la interpretació de la cultura hebrea. Algunes de les peces exposades més significatives és la maqueta d’alabastre de Sarral, feta a mà als anys 20, del temple de Jerusalem o el rotlle de la Torà (Pentateuc), del segle XVII dC, entre d’altres.

http://museu.biblic.arquebisbattarragona.cat/