El primer diàleg amb motiu de l’Any de la fe tracta ‘l’origen de la vida’ des de la creença i l’agnosticisme

Amb motiu de l’Any de la fe, el dijous 28 de febrer va tenir lloc el primer dels tres diàlegs que s’organitzaran des de l’Arquebisbat amb l’objectiu de transmetre el sentit de la fe a les persones allunyades de l’Església. Aquest primer col•loqui titulat «L’origen de la vida» va comptar amb dos pensadors rellevants del nostre país com són el Dr. Jorge Wagernsberg, físic i director científic de la Fundació La Caixa i el P. Lluc Torcal, físic i prior del Monestir de Santa Maria de Poblet. F. Xavier Rius, catedràtic de Química de la Universitat Rovira i Virgili (URV) va actuar de moderador.


Partint de diverses idees que anava introduint el moderador ambdós participants es van endinsar en aspectes interessants de la relació existent entre fe i ciència, cadascú des de la seva perspectiva: l’agnosticisme i la creença. L’aparició de vida en aquest món, en sentit de l’ésser, el progrés moral, el contrast entre l’evolucionisme i el creacionisme o la presència de Déu en l’evolució van ser alguns dels temes tractats en el transcurs d’aquest col•loqui. Els assistents també hi van poder participar plantejant diverses qüestions que van propiciar més debat.

El col·loqui, que va ser retransmès en directe pel canal de televisió per Internet de l’Arquebisbat, es pot veure en la seva totalitat a través de l’adreça http://endirecte.arqtgn.cat/.