Formació sobre cinema espiritual

El promotor de la Mostra i Setmana del Cinema Espiritual, Mn. Peio Sánchez, va impartir una formació per agents de pastoral el dissabte, dia 21 de febrer.

Prop d’una vuitantena d’agents de pastoral de l’arxidiòcesi, entre els quals hi havia animadors de joves, catequistes de confirmació, professors de religió i preveres, entre d’altres; van participar en la formació sobre el cinema espiritual com a eina educativa i evangelitzadora organitzada per la Delegació de pastoral de joventut de l’Arquebisbat.

Mn. Peio Sánchez, que també és vicepresident de SIGNIS, l’Associació mundial catòlica per a la comunicació, va projectar i analitzar diversos fragments de pel·lícules així com va també va oferir diferents recursos de pàgines web on es poden trobar crítiques i cercadors temàtics. Algunes d’aquestes pàgines és el bloc «Cine espiritual para todos»; la pàgina web «Pantalla 90» del Departament de Cinema de la Conferència Episcopal Espanyola, que presenta les estrenes més recents des del punt de vista espiritual¸ i el web en llengua italiana «Sala della Comunitat.»

«L’audiovisual forma part de la cultura més immediata, estem obligats a entrar en aquest món. No hem de tenir por perquè aquest és el llenguatge dels joves», va dir. «A través de la bellesa reflectida en el cinema, la literatura o la música podem transformar les persones», va afegir. Mn. Peio va definir al catequista, animador/a de joves o professor/a de religió com un agent cultural que ajuda a través del cinema a generar interrogants i a obrir perspectives.

   IMG_4748 IMG_4755 IMG_4751